Κανταΐφι Αλμυρό





Υλικά:

  • 500γρ κανταιφι
  • 2φλ τυρί φέτα
  • 1/2φλ κασερι
  • 1 1/2 φλ γραβιερα 
  • 3αυγα
  • Βούτυρο λιωμενο για το αλειμα
  • 2φλ γάλα
  • 1 φλ γάλα εβαπορε η κρέμα γαλακτος

Εκτέλεση:

1. Χωρίζουμε το κανταιφι στη μέση και σε ενα βουτυρωμενο ταψακι στρώνουμε το μισο. Ραντιζουμε με βούτυρο λιωμενο
2. Απο πάνω ρίχνουμε όλα τα τυριά
3. Βάζουμε και το αλλο μισο κανταιφι και το απλωνουμε ομοιομορφα. Ραντιζουμε με αρκετο βούτυρο.
4.Σε ενα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τα γάλατα και τα ρίχνουμε πάνω στο κανταιφι
5.Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε 2 ώρες σχεδόν να σταθεί για να φουσκώσει
6. Βγάζουμε την μεμβράνη και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180

* Εναλλακτικά αντί για πίτα μπορούμε να το κάνουμε μπουρεκάκια, όπως το γλυκο κανταίφι. Σε αυτη την περιπτωση το 1 αυγό το ανακατευουμε με τα τυριά που θα γεμίσουμε.
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου