Αγκινάρες γεμιστές




Τις γκινάρες ή τις αγαπάς ή τις μισείς! Ενα ιδιαίτερο λαχανικό, που συνδυάζεται συνήθως με αρακά. Ο μπελάς είναι στο καθάρισμα αλλά ευτυχώς υπάρχουν και κατεψυγμένες έτοιμες!

Δοκιμάστε τις γεμιστές αγκινάρες! σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν..

Υλικά:

  • 10 αγκινάρες κατεψυγμένες
  • 300γρ. κιμά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • Αλάτι πιπέρι
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • λίγη φέτα τριμμένη


Για τη μπεσαμέλ

  • 300 mL γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • μια πρέζα αλάτι
  • μια πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

1. Ετοιμάζουμε τον κιμά. Στο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά στην αρχη χωρις το λαδι. Προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε
2. Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες αλάτι πιπέρι και ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό κι αφήνουμε να βράσει ο κιμάς μέχρι να μην έχει καθόλου υγρά.
3. Μόλις κρυώσει λίγο ο κιμάς ρίχνουμε την φέτα. Αν έχει ακόμα υγρά ρίχνουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά
4. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και αραδιάζουμε τις αγκινάρες. Εξωτερικά τις αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο
5. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις αγκινάρες με τον κιμά
6. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ λιώνοντας πρώτα το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια πολύ καλά με το σύρμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγα χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια κρέμα.Ρίχνουμε πολύ λίγο αλάτι, μοσχοκάρυδο και το αυγό ανακατεύοντας γρήγορα
7. Ρίχνουμε μπεσαμέλ πάνω από κάθε αγκινάρα να καλύψει τον κιμά και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με φέτα η τριμμένο κασέρι.
8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες και να χρυσίσει η μπεσαμέλ
Print Friendly and PDF

2 σχόλια: