Τυρόπιτα τεμπελικη χωρίς φύλλο




τυροπιτα της τεμπελας


Πόσες φορές λαχταρίσαμε πιτούλα, αλλά απο την βαρεμάρα μας να ανοίξουμε φύλλο μείναμε με τον καημό;; Δεν  λέω άλλη χάρη έχει η πίτα με σπιτικό φύλλο, αλλά αν τεμπελιάζεις ή δεν ξέρεις να ανοίξεις ψάχνεις άλλες λύσεις όπως έτοιμο φύλο από το σούπερ μάρκετ. Αν πάλι η βαρεμάρα σας έχει πλακώσει για τα καλά και που να τρέχετε στο σούπερ, σας έχω λύση!! Πανεύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο! οτι πρέπει για σνακ ή για μπουφέ. 
Αυτή η πιτούλα με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη σε ξαφνικούς μουσαφίρηδες. Επίσης, όταν ήμουν φοιτήτρια ήταν το απόλυτο γκουρμεδιάρικο σνακ μου!
 Είναι η τυρόπιτα της τεμπέλας!

                        

Υλικά:
  •  1 ποτήρι αλευρι φαρίνα
  • 1/2 κιλο γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κιλο φετα
  • 4 αυγα
  • 1 καλουπάκι βιταμ λιωμένο(σαν "τουβλο" στο χαρτι 250γρ)
  • φρυγανια τριμμενη
  • πιπερι
Εκτέλεση:

1. Ανακατεύουμε τα αυγά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το βιτάμ λιωμένο το πιπέρι και το τυρί. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά
2.  Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά. Αδειάζουμε το μίγμα, στρώνουμε να πάει παντού ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε και από πάνω με λίγη φρυγανιά
3. Ψήνουμε για 30-45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο προτού κόψουμε σε κομμάτια


τυρόπιτα της τεμπέλας



μπατζινα

βιντεο




Εκτύπωση

2 σχόλια:

  1. Χαίρετε! Επειδή δεν χρησιμοποιώ καθόλου Βιτάμ στη μαγειρική μου, και θέλω να αποφύγω και το βούτυρο, πιστεύετε ότι θα μπορούσα να αντικαταστήσω το λίπος με κάποιο μαλακό τυρί, όπως Phladelphia; Σας ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπέρα!!! μπορεις να αντικαταστησεις το βουτυρο με σπορελαιο 1 φλυτζανι και λιγο αλευρι παραπανω για να σφιξει μιας και το βουτυρο η η μαργαρινη βοηθανε να σφιξει η τυροπιτα! {μπορεις και σπορελιαο να βαλεις) με τυρι κρεμα δεν εχω δοκιμασει ! δε γνωριζω αν πετυχει.

      Διαγραφή