Πατατοκεφτέδες




Οι πατατοκεφτέδες για μένα, είναι η καλύτερη εκδοχή της πατάτας!! 
Δεν είμαι φαν της τηγανιτής, αλλά τις πατατοκεφτέδες τις τιμάω και με το παραπάνω!
Είναι πολύ ωραίες για μεζεδάκι ή για μπουφέ, κατάλληλες και για την νηστεία.
Οι κλασσικές πατατοκεφτέδες έχουν πατάτες, φρέσκο κρεμμυδάκι και μυρωδικά. Για πιο γκουρμεδιάρικη όμως γεύση μπορούμε να προσθέσουμε φέτα, μπέικον ή ζαμπόν.

Υλικά:
  • πατάτες
  • αλατοπίπερο
  • μαϊντανός
  • ρίγανη
  • ενα μικρό κρεμμύδι ξερό
  • λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • λίγη φέτα {στη νηστεία παραλείπετε}
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 
  • αλεύρι για πανάρισμα
  • λάδι για τηγάνισμα
 Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Καλύτερα να τις βράσουμε το βράδυ και να τα ετοιμάσουμε το πρωί
2. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη.Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε
3. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, τα περνάμε απο το αλεύρι {τα χτυπάμε λίγο στο χαρτί να φύγει το περίσσιο αλεύρι}  και τα τηγανίζουμε στο λάδι
4. Πρέπει να ροδίσουν και απο τις 2 πλευρές. Αποσύρουμε σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει τα λάδια



Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου