Σουφλέ με ψωμί






Αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό με ψωμί του τοστ και κασέρια. Είναι η χαρά της θερμίδας αλλά δεν μπορεί να αντισταθεί κανεις όταν βγαίνει ζεστό ζεστό απο τον φούρνο!! Μια ωραία πρόταση για γιορτινούς μπουφέδες ή αν θέλουμε να καθαρίσουμε το ψυγείο απο τα σαλάμια και τα κασέρια!

Υλικά (4-6 μεριδες):


  • 12 φέτες τόστ (χωρίς την κόρα) 
  • 1 τενεκεδάκι εβαπορέ 
  • 3 αυγά, χτυπημένα 
  • 6 φετες σαλάμι ή ζαμπόν ή γαλοπούλα 
  • 400γρ κίτρινα τυριά της αρεσκείας μας, τριμμένα 
  • λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο 
  • λίγη μουστάρδα 
  • πιπέρι 
  • βούτυρο για το άλειμα

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Μοιράζουμε τα τυριά σε δύο ίσα μέρη.
3. Αλείφουμε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος με λίγο βούτυρο. Στρώνουμε τις 6 φέτες ψωμιού και αλείφουμε ξανά με βούτυρο τις φέτες απο πάνω.
4. Στρώνουμε τη μισή ποσότητα τυριών και τις φέτες σαλάμι. Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες 6 φέτες του τοστ, τις οποίες βουτυρώνουμε ελαφρώς.
5. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το μοσχοκάρυδο τη μουστάρδα το πιπέρι και περιχύνουμε με το μείγμα το φαγητό.
6. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και το αφήνουμε για 20 λεπτα να σταθεί και να τραβήξει τα υγρά το ψωμί.
7. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να λιώσει και να χρυσίσει το τυρί στην επιφάνεια. Το σουφλέ βγαίνει ελαφρώς ζουμερό.
Εκτύπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου