Τάρτα μελιτζάνας




Αν σας αρέσουν οι μελιτζάνες και θέλετε να ξεφύγετε απο τα κλασσικά φαγητά σας προτείνω τάρτα μελιτζάνας. Είτε για κυρίως γεύμα είτε για μπουφέ ειναι ένα ωραίο και ιδιαίτερο φαγητό

Υλικά:



ζύμη: 
  • 200γρ. αλεύρι
  • 100γρ. βούτυρο
  • 50γρ. γραβιέρα
  • αλάτι
  • λίγο νερό

γέμιση:
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 κεσέ γιαούρτι
  • 1 αβγό
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • λίγο σκόρδο σκόνη ή μια σκελίδα λιωμένη
  • 1 φλιτζάνι τριμμένα τυριά (φέτα και κασέρι)
Εκτέλεση:

1. Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ψίχουλα και έπειτα ρίχνουμε μέσα το τυρί και λίγο νεράκι και ζυμώνουμε ώστε να γίνει συμπαγής. Την βάζουμε σε ζελατίνα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
2. Απλώνουμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα, βάζουμε από πάνω λαδόκολλα και μερικά όσπρια (για να μη φουσκώσει) και την ψήνουμε για 10 λεπτά.
3. Πλένουμε και ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει η φλούδα τους. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά.
4. Τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι και τη ντομάτα και μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα βάζουμε στο τηγάνι και τις στραγγισμένες μελιτζάνες με το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αβγό και τη μουστάρδα και ρίχνουμε μέσα και τις μελιτζάνες με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
6. Περιχύνουμε τη γέμιση πάνω από την τάρτα και ξαναψήνουμε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.



Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου