Summer in the City....





 Καλοκαίριασε...αν και φαν του χειμώνα το μόνο που μου αρέσει στο καλοκαίρι είναι η θάλασσα! Όχι η ηλιοθεραπεία και ο ήλιος πάνω απ το κεφάλι μου να με σιγοψήνει, η θάλασσα σκέτη. Να κολυμπάω, να την ακούω, να την βλέπω, να την μυρίζω. Αλλά αν ζεις σε πόλη η οποία απέχει από την κοντινότερη παραλία έτη φωτός τι κάνεις? οεο? Καταρχήν ηρεμείς και το παλεύεις. Τώρα θα μου πεις αμα έχεις δουλειές και τρεξίματα τα πρωινά τι να παλέψεις? Α εκει η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Ωστόσο μπορείς να το εκμεταλλευτείς και να περάσεις μια ωραία, καλοκαιρινή μέρα στην πόλη σου!
 Για αρχή επιστρατεύστε ξυπνητήρια, κοκόρια, τη μάνα σας, για να ξυπνήσετε στο άγριο, πλην δροσερό όμως, χάραμα.
 Φορέστε ανοιχτόχρωμα ρούχα για να μην απορροφάν τη ζέστη. Ανοιχτόχρωμα είπα, όχι ξεφωνημένα έντονα χρώματα που θα μοιάζετε σαν σημαδούρα μέσα στο πλήθος!!
 Αγαπημένο στέκι τις καλοκαιρινές μέρες στην πόλη είναι αναμφίβολα οι δημόσιες υπηρεσίες. Κάτι ξέρουν τα περήφανα γηρατειά που τις προτιμάνε. Διαλέξτε από πια υπηρεσία θα αρχίσετε (δεν ειναι απαραίτητο να έχετε δουλειά στη συγκεκριμένη, σκοπός είναι η δροσιά).
Βρείτε μια καρέκλα, απλωθείτε και απόλαυστε: αιρκοντίτιον στο φούλ, κόσμος που μπαινοβγαίνει, βλέπεις κάναν γνωστό λες μια κουβέντα να περάσει η ώρα, ακούς τα κουτσομπολιά απο τους δίπλα "λουόμενους" και ενημερώνεσαι. Επίσης είναι ευκαιρία να γεμίσετε την ατζέντα σας με γνωριμίες (τ' άστρα λένε για καλοκαιρινούς έρωτες ;) ).
 Πλέον έχει μεσημεριάσει και δυστυχώς είναι ώρα να επιστρέψετε σπίτι, Στο σπίτι λοιπόν, αν έχετε αιρκοντίσιον ή ανεμιστήρα ή και τα 2 τα δουλεύετε στο φουλ . Αν πάλι δεν υπάρχει τίποτα απ' αυτά, ανοίξτε τα παράθυρα να κάνει ρεύμα αλλά το λιώσιμο σαν παγωτό δεν το γλιτώνετε.
 Επειδή η ζέστη "κολλάει" και η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά όπως λεν οι μάνες μας, ώρα για βουτιά. Όσοι έχετε μπανιέρα θα καλοπεράσετε. Γεμίστε τη μπανιέρα με νερό, φορέσε το μαγιό σας, βάλτε καλοκαιρινή μουσικούλα και βουτήξτε!!! Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και τα βατραχοπέδιλα, να πάρετε το μπολ με τους κεφτέδες, σταυρόλεξα, mp3 και αν είστε ζευγαράκι πάρτε και τις ρακέτες!!Μετατρέψτε το μπάνιο σας σε πριβέ παραλία. Οι κάτοχοι ντουζιέρας προμηθευτείτε μια πλαστική πισίνα την οποία είναι προτιμότερο να την βάλετε στο μπάνιο και όχι στη βεράντα ή στην αυλή - εκτός αν είστε κάτω των 18 - για να αποφύγετε το γιουχάριζμα. Αλλιώς επισκεφτείτε φίλους με μπανιέρες!!
 Όταν έχει μουλιάσει και το τελευταίο σημείο του κορμιού σας, είναι ώρα για μεσημεριανή σιέστα. Τον  μεσημεριανό ύπνο μέσα στο κατακαλόκαιρο και να θες δεν τον αποφέυγεις. Αυτή η γλυκιά μαστούρα της υπνηλίας που σου προκαλεί η ζέστα είναι το πιο ισχυρό ναρκωτικό οταν ο υδράργυρος φτάνει τους 50 βαθμούς. Ώρα για νάνι λοιπόν....
 Ξαφνικά εκεί που θα έχετε ναρκωθεί από την ζέστα,θα νιώσετε ένα δροσερό αεράκι στις πατούσες, στο σβέρκο (απ το αιρκοντίσιον). Ώρα να σηκωθείτε, έφτασε το απόγεμα. Κάντε ένα ντουζάκι και ετοιμαστείτε για τη συνέχεια
 Ο ήλιος σιγά σιγά πέφτει επιτέλους και η πόλη έχει έναν αέρα δροσιάς, σαν τις τσίχλες ή την οδοντόκρεμα ένα πράγμα. Μέχρι τις 9 το βραδάκι πάρτε σβάρνα όόόλλαα τα εμπορικά καταστήματα της πόλης και τα σούπερ μάρκετ. Εδώ έχουμε διπλό στόχο: από τη μία γυμνάζεστε και χτίζετε κορμί θανατηφόρο με το περπάτημα που θα ρίξετε και από την άλλη τονώνετε και την κίνηση στα μαγαζιά.( Σημ: σε περίπτωση που αυτή η βόλτα ξετινάξει την οικονομία σας και βρεθείτε με έλλειμμα όπως η Ελλάδα  εγώ δεν φέρω καμία ευθύνη).
 Αν θέλετε απογευματινό μπανάκι, τα τοπικά σιντριβάνια που κοσμούν πλατείες και πάρκα, προσφορά της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ιδανικά για fountain party.
 Επιτέλους βράδιασε και ο κόσμος βγήκε από τα σπίτια σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή.Φωνές, κίνηση, συνωστισμός και δροσιά! Τι να φτουρίσει η Μύκονος και η Σαντορίνη τέτοια ώρα?!
 Καθ' όλη τι διάρκεια της ημέρας μην ξεχνάτε να τρώτε πολλά φρούτα (οι θερμίδες δεν μετράνε σε τέτοιες δύσκολες μέρες) και να πίνετε πολλά υγρά( το να αδειάσεις την κάβα της γειτονιάς δεν είναι και ότι καλύτερο, φυσικά!)
 Αυτό ήταν! η μέρα τέλειωσε και εσείς νιώσατε έστω και λίγο σαν τουρίστας σε διακοπές. Απολαύστε το κοκτέιλ σας και την παρέα σας και από αύριο έχει ο θεός!
Εκτύπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου