Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες......





.....και για πριγκίπισσες, λέω εγώ!!! Όταν είμασταν μικρές, μας διάβαζαν παραμύθια, όπου ο ωραίος, γοητευτικός, δυνατός και μπλα μπλα μπλά πρίγκιπας, έσωζε την πριγκίπισσα και ζούσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. ΖΟΝΓΚ!! Βέβαια αυτό το λάθος το μάθαμε με τα χρόνια και φάγαμε τα μούτρα μας. Πρίγκιπες δεν υπάρχουν (οπως παρουσιάζονται στα παραμύθια). Συνειδητοποιήσαμε οτι μερικές φορές ο ιππότης με τη λαμπερή πανοπλία είναι απλά ένας ηλίθιος περιτυλιγμένος με αλουμινόχαρτο.
 Όμως ποιος είναι ο ιδανικός "πρίγκιπας" για κάθε μία μας? Αυτό είναι το κακό με μας, δεν ευχαριστιόμαστε με τίποτα, όλο και κάποιο κουσούρι του βγάζουμε του μεγαλειότατου και στραβώνει η σχέση.

 Οι άντρες αντίθετα από μας, θέλουν η πριγκίπισσα τους, να τους έχει ζεστό φαΐ μόλις γυρνάνε σπίτι και μια "ζεστή αγκαλιά". Απλά πράγματα. Εμείς όχι, εμείς θέλουμε περισσότερα!! Με συζητήσεις που έχω κάνει με φίλες και γνωστές αλλά και από αυτά που ακούω τριγύρω, καμιά μας δεν ξέρει τι θέλει από το έτερον ήμισυ! Κατηγορούμε και τους κακόμοιρους τους άντρες οτι είναι στραβοί, ανάποδοι και 'γω δεν ξέρω τι, αλλά έναν εσωτερικό διάλογο με την πριγκίπισσα μέσα μας δεν κάνουμε για να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε. Γιατί ναι μεν να λες οτι εγώ θέλω τον άντρα να με ζηλεύει, για παράδειγμα, και μόλις σου κάνει σκηνή ζήλιας να τον χωρίζεις!! Δεν γίνονται αυτά.
 Επίσης μην βάζετε ταμπέλες για το πως θέλετε να είναι. Δεν διοργανώνετε καλλιστεία, ένα σύντροφο θέλετε που να σας κάνει να νιώθετε πριγκίπισσες! Το να κάτσεις να απαριθμήσεις τι θα έχει ο σύντροφος σου, εκτός οτι είναι άσκοπο και θα σου φάει και χρόνο, αποκλείεται να γνωρίσεις κάποιον που να έχει όλα αυτά που θες! ΝΟΜΟΣ!!  Το να απορρίψεις μια νέα γνωριμία γιατί ο υποψήφιος πρίγκιψ είναι π.χ. κοντός, κουτσός, στραβός, γεματούλης και δε συμμαζεύεται δεν είναι κι ότι καλύτερο. Δώσε του μια δεύτερη ευκαιρία, αν σε κάνει να νιώθεις ωραία, να γελάς να περνάς ευχάριστα ίσως να είναι αυτό που ψάχνεις. Εξάλλου ο λαός λέει ο έρωτας είναι τυφλός, το μικρό φτερωτό διαβολάκι πετάει τα βέλη του και ότι κάτσει!! ;) Αν πάλι δεν αισθάνεστε τυχερές don't worry be happy! Θα φιλήσετε πολλά βατράχια μέχρι κάποιο να μεταμορφωθεί στον πρίγκιπα που περιμένετε τόσο καιρό,( αχ! τόσο δεν περίμενε ούτε η Πηνελόπη τον Οδυσσέα....).
 Τώρα είναι ο ιδανικός καιρός να γνωρίσετε τον πρίγκιπα σας, αν δεν τον έχετε βρει ως τώρα. Καλοκαίριασε, ο κόσμος κυκλοφορεί, το ποδόσφαιρο έχει τελειώσει άρα και οι άντρες κυκλοφορούν ;). Ντυθείτε, στολιστείτε (less is more, πριγκίπισσες μου! όσο πιο απλά και φυσικά τόσο το καλύτερο) και ανοίξτε τα μάτια σας. 
 Στα παραμύθια φυσικά είναι πιο εύκολο, αντίθετα απο την πραγματικότητα. Σε κάθε παραμύθι όπως Χιονάτη, Σταχτοπούτα κλπ θα σας τον φέρουν όλα τα ζώα του δάσους. Αν εσύ πιάσεις κουβέντα με τον σκύλο ή τη γάτα σου το πιο πιθανό είναι να σου φέρει την εφημερίδα ή τις παντόφλες... Μην ρίχνετε χυλόπιτα στον καθένα που θέλει να σας κεράσει ένα κοκτέιλ. Εξαιρούνται φυσικά κάτι τύποι με σηκωμένο γιακά, περπάτημα σαν να έχουν συγκαεί και ύφος "έχω 1.000 πρόβατα στο μαντρι". Ένα ποτό θα σας κεράσει το παιδί, δεν θα περάσετε και τα στέφανα! Βέβαια μην παίρνετε σβάρνα τις αντροπαρέες να κεραστείτε γιατί εκεί θα σας πουν άλλο παραμύθι...Επιστρατεύστε τη γοητεία σας το χαμόγελο σας, την καλοκαιρινή σας διάθεση. Αν δείτε κάποιον που σας τράβηξε το ενδιαφέρον, χαμογελάστε του, κοιτάξτε τον διακριτικά και θα το πιάσει το νόημα. Στην τελική, επιστρατεύστε κολλητές και κολλητούς.
 Η κάθε μία μας γράφει το δικό της παραμύθι στη ζωή. Πρίγκιπες θα περάσουν πολλοί, αλλά αυτός που θα γίνει ο βασιλιάς της καρδιάς σας θα έρθει την κατάλληλη ώρα και πιστέψτε με όταν έρθει αυτή η ώρα θα το καταλάβετε....:)


Εκτύπωση

2 σχόλια:

  1. Με τα χρόνια ένα καταλαβα οτι:
    1. Ουτε οι αντρες ξέρουν τι θελουν.
    2. Αμα σου βρωμα και σου ξυνιζει ενας αντρας παει να οτι δεν σου αρεσει στην πραγματικοττα. Οποτε παμε γι αλλον.
    3. Κατ ουσιαν δεν ξερεις πως μπορει να ειναι το αλλο σου μισό, αλλα αμα το συναντησεις θα το καταλαβεις.
    4. Το να βρεις τον αντρας/γυναικα της ζωης σου ειναι τυχερό! Καλα το λένε οι παλιότεροι, κάτι ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή