Πολύχρωμο Κοτόπουλο με Κρέμα Γάλακτος




Για μένα αυτό το φαγητό είναι το ιδανικότερο για τραπεζώματα, είτε κυριακάτικα, είτε φιλικά είτε... ρομαντικά!
Είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο. Είναι ελαφρύ, αλλά οχι τόσο ώστε να γουργουρίζουν τα εντεράκια απ την πείνα, και χορταστικό αλλά όχι να σκάσουμε κιόλας.

Υλικά: 4 μερίδες
  • στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκίτσες
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια στραγγισμένα
  • 200μλ κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ {οχι γεμάτο} κρασί λευκό
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1 μεγάλη πιπεριά πράσινη
  • 1 μεγάλη πιπεριά κόκκινη
  • 1 μεγάλη πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • αλατοπίπερο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • μαϊντανός
Εκτέλεση:
1.  Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τα ρίχνουμε μέσα μαζί με το σκόρδο και αλατοπίπερο. Αφήνουμε να σωταριστούν και να μαλακώσουν λίγο
2. Προσθέτουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλου και τις σοτάρουμε απο κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.  Ρίχνουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε


3. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, αν χρειαστεί και λίγο αλάτι ακόμα, και τη μουστάρδα. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοολ. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν {10-15 λεπτά)
4.  Οταν έχει μαγειρευτεί το κοτόπουλο και οι πιπεριές, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση μέχρι να δέσει η σάλτσα

* Το καλύτερο συνοδευτικό είναι φυσικά το ρυζάκι, αλλά και οι τηγανητές πατάτες ή τα μακαρόνια {κοφτά, πένες, βίδες} ειναι ταμάμ!


Print Friendly and PDF

2 σχόλια:

  1. Πωωωω πω!!!πείνασα πάλι!!κι έφαγα σπανακόρυζο το μεσημέρι!!Υπέροχο,πεντανόστιμο, κα-τα-πλη-κτι-κο!αχχχ τι μας έκανες!!Εννοείται πως θα γίνει μέσα στην εβδομάδα έχω και τις πιπεριές και την κρέμα γάλακτος (ποτέ δεν λείπει)!!αλλά εγώ με πένες ή λιγκουίνι!!Εύγεεε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστώ!!!! ναι ειναι θεικό φαγητό!
      με πένες πιστεύω θα ειναι μουρλια αν τις ανακατέψεις μέσα!!
      :)

      Διαγραφή